Μέτρα πρόληψης για το Covid-19

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Επειδή πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν σε συνθήκες πανδημίας είναι ασφαλές να στείλουν τα παιδιά τους σε ένα κέντρο ξένων γλωσσών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα μέτρα που θα τηρούνται φέτος στο Εκπαιδευτικό  Κέντρο ΤΣΙΡΚΑ για την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών.


Με ευθύνη του προσωπικού:
1. Όλοι οι εργαζόμενοι θα φορούν προστατευτική μάσκα.
2. Καθημερινά θα γίνεται απολύμανση όλων των χώρων, θρανίων, υπολογιστών και πόμολων και όλες οι αίθουσες θα είναι εφοδιασμένες με αντισηπτικά.
3. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα υπάρχουν ανοικτά παράθυρα όσο επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
4. Δε θα γίνονται διαλείμματα για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός διαφορετικών τμημάτων.
5. Μεταξύ των μαθημάτων θα γίνεται πλήρης αερισμός των αιθουσών τουλάχιστον για 15 λεπτά και καθαρισμός με εφαρμογή απολυμαντικού στα θρανία και στα πόμολα.
6. Θα επιτρέπεται η είσοδος στους μαθητές μόνο 2 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος.
7. Στη διάρκεια του μαθήματος θα κάθεται ένας μαθητής σε κάθε θρανίο όπου αυτό είναι δυνατό.


Παρακαλούνται οι γονείς:
1. Να μεριμνήσουν ώστε τα παιδιά τους να έρχονται στο μάθημα φορώντας προστατευτική μάσκα και να τα εκπαιδεύσουν στη χρήση της.
2. Να μη φέρνουν τα παιδιά στo εκπαιδευτικό κέντρο νωρίτερα από την έναρξη του μαθήματος ώστε να μη συνωστίζονται με τα παιδιά που αποχωρούν.
3. Να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους χωρίς καθυστέρηση στη λήξη του μαθήματος ώστε να μη συνωστίζονται με τους μαθητές που προσέρχονται για το επόμενο μάθημα.
4. Να εφοδιάσουν τα παιδιά με αντισηπτικά μαντηλάκια ή αντισηπτικό υγρό χεριών και να τα συμβουλέψουν να τα χρησιμοποιούν τουλάχιστον στην αρχή και στο τέλος του μαθήματος.
5. Να τονίσουν στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να μην πιάνουν με τα χέρια τους το πρόσωπό τους, ειδικά τα μάτια, τη μύτη και το στόμα και να μην καταναλώνουν οποιαδήποτε τροφή πριν απολυμάνουν καλά τα χέρια τους.
6. Να προμηθεύσουν τα παιδιά τους με όλα τα απαραίτητα σχολικά είδη (μολύβια, γόμες, βιβλία κτλ) ώστε να μην χρειάζεται να τα μοιραστούν με άλλα παιδιά.
7. Να φροντίσουν ώστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους ατομικά μπουκαλάκια με νερό, για να μην χρησιμοποιούν τους κοινούς ψύκτες.
8. Να κρατούν τα παιδιά σπίτι όταν έχουν το παραμικρό σύμπτωμα (πχ. πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, γαστρεντερικά συμπτώματα). Οι μαθητές μπορούν να επιστρέψουν στην τάξη μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων τους.


Ειδικά για μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή διαμένουν με άτομα που ανήκουν σε αυτές, έχουμε προβλέψει τη δυνατότητα σύγχρονης και ασύγχρονης παρακολούθησης μαθημάτων μέσω υπολογιστή. Η δυνατότητα αυτή υπάρχει και για παιδιά που χρειάζεται να παραμείνουν στο σπίτι λόγω αδιαθεσίας ή καραντίνας σε πιθανή ιχνηλάτηση κρουσμάτων.